divendres, 4 de març del 2011

TARRAGONA ES UNA CIUTAT SEGURA

Baixen els delictes i els accidents a Tarragona

Clica per veure el video
El nombre de delictes i faltes disminueixen un 8% a Tarragona. Aquest analisi neix després que la Junta de Seguretat Local hagi comparat les dades del 2009 amb les de l’any passat. Tot i aquest decrement, el nombre de detencions pugen un 4%, factor que des de la conselleria de Seguretat Ciutadana es valora possitivament.

Castillo argumenta que tot i les dades no es poden relaxar perquè aquesta és només la visió subjectiva, però cal que la sensació de seguretat s’incrementi. Per aquest motiu Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han aprovat el nou projecte de Policia de Proximitat, en el que ambdós cossos treballaran de la mà els 365 dies de l’any per planificar i executar el patrullatge conjunt.

Els accidents interurbans també s’han reduït. Els que més han baixat, amb un 100%, són els morts perquè el 2010 no se’n va produir cap. Els greus han baixat un 54%, i els lleus un 18%. Pel que fa als accidents urbans, aquests han disminuït un 5%.

En aquest sentit, i tenint en compte les dades dels controls d’alcoholemia i consum de drogues, Castillo ha manifestat que existeix una major consciència ciutadana pel que fa a la seguretat vial.

L’increment més important s’ha donat en les tasques de seguiment de la Unitat d’Atenció a la Víctima que ha pujat un 142%. Aquest servei s’encarrega del suport als atropellats, a les víctimes de robatoris o a les que han patit o pateixen violència domèstica.