dissabte, 16 de setembre del 2006

EL GEAT


Equipament personal
Treball en equip Concentració i esforç

El GEAT: resposta i adaptació a les necessitats actuals
La creació d’unitats especialitzades en intervencions policials perilloses està especialment lligada amb el Departament de Policia de Los Ángeles. Allí, a finals de la dècada dels 60, es va crear la unitat SWAT, que són les sigles de Special Weapons Assault Team (Equip d'Assalt d'Armes especials). Aquesta unitat es va crear per a fer front a situacions de risc amb rapidesa i contundència, a causa de recents incidents de gran violència amb civils armats com el cas d'un franctirador que disparava indiscriminadament l’any 1966 des d'una torre a Texas.

Durant la dècada dels 80 els millors agents del SWAT van ser enviats a països d'Europa com Anglaterra, Alemanya, França, Espanya, etc., per a crear-hi altres grups similars. Així van sorgir altres grups tàctics com el GSG9 (Alemanya), el GEO (Espanya) i altres forces tàctiques que avui són mundialment reconegudes.

La Guàrdia Urbana de Tarragona té un Grup Especial d’Armament i Tir (GEAT ) que el passat mes de juny va competir a Girona a les ‘Jornades d'Intervenció Policial’ entre grups d’èlit del Cos dels Mossos d’Esquadra, del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil o d’altres Policies Locals de tot l'estat espanyol. Tot un exemple de professionals molt qualificats per afrontar amb èxit situacions crítiques que requereixin de la seva capacitat.

1 comentari:

Sindicat ASEMIT ha dit...

Si ens deixen traballar, ho sabem fer be, i portar el nom de la GU amb dignitat.