divendres, 15 de setembre del 2006

EL DETERIORAMENT DE LA CASERNA DE LA GUÀRDIA URBANA HA ARRIBAT AL SEU LÍMIT
Castillo: “Nadal és responsable d´una imprudència temerària al posar en risc el servei de la Guàrdia Urbana en un moment tan delicat”
El regidor del Grup Municipal Socialista Carles Castillo ha reiterat la seva preocupació pel “mal estat de la caserna de la Guàrdia Urbana, que ara ha quedat novament en evidència amb motiu de les pluges d´ahir”.Per Castillo, “el deteriorament de les instal•lacions i la precarietat de mitjans amb els que la Guàrdia Urbana ha de prestar servei als tarragonins, ha arribat al seu límit” i responsabilitza l´alcalde Nadal “de totes les deficiències que es puguin produir com a conseqüència d´aquesta situació”.El regidor socialista, que ha visitat la caserna aquest matí, ha comprovat que les instal•lacions estan afectades en el 80% de la seva capacitat operativa. “He vist ordinadors inutilitzats, sostres de guix caiguts, tolls d´aigua per tot arreu, una radar que s´ha mullat, plecs de multes que s´han fet malbé i el servidor informàtic que funciona amb dificultats, amb el risc que suposa pel funcionament correcte del servei” ha afirmat Castillo.“Que plogui i plogui molt és, fins a cert punt, imprevisible i inesperat, però el que ja no ho és, és que les instal•lacions de la caserna presentin deficiències bàsiques, com per
exemple un sostre sense goteres” ha dit el regidor socialista.Per Castillo, “ahir va faltar poc per què fos la Guàrdia Urbana qui necessites auxili, en comptes de ser ells qui el proporcionin” i per això considera que “l´alcalde Nadal és responsable d´una imprudència temerària, ja que ha posat en risc un servei tan bàsic en un moment tan delicat”.Pel regidor socialista “mai millor dit que plou sobre mullat, ja que fa molt temps que els guàrdies reclamen la construcció urgent d´una nova caserna” i ha aprofitat per criticar l´actitud “passiva” de l´alcalde Nadal que “ni construeix una nova caserna ni arranja l´actual” i exigir a l´equip de govern “una actuació ràpida i eficaç per desencallar aquest tema” encara que ha manifestat el seu escepticisme “tenint en compte que l´alcalde Nadal és especialista, precisament en encallar els problemes”. Finalment Castillo ha dit que “ja és hora que Nadal se´n adoni que jugar amb la Guàrdia Urbana és jugar amb la seguretat de tots els tarragonins i això és irresponsable i greu”

NOTÍCIA MÉS TARRAGONA



NOTÍCIA DIARI DE TARRAGONA

El agua inunda la ciudad y colapsa los accesos

Los 153 litros por metro cuadrado caídos en Tarragona provocaron inundaciones por toda la ciudad. Nadie se salvó del diluvio, ni las dependencias de la Guàrdia Urbana, donde tuvo que acudir por la tarde una cuba para extraer el agua acumulada. También cayó una parte del techo y los agentes caminaban con botas. Pero, aparte de esta anécdota, fueron numerosos los problemas que ocasionó la lluvia.
El Ayuntamiento de Tarragona no informó de ningún hecho grave. En una nota manifestó que tanto el alcalde como los concejales de Ensenyament y Urbanisme visitaron las diferentes escuelas de la ciudad para «comprobar su situación y se han adoptado las medidas convenientes».

6 comentaris:

Anònim ha dit...

-Un fet greu es que alguns dels serveis d'urgencies 092, no estiguin operatius durant hores i no pasa res.
-Quan temps pasara fins que les unitats G.U. afectades tornin a tenir un lloc de treball digne?

No recordo que el Sr. NADAL i el seu seguici visites les dependencies afectades de la G.U.

Sindicat ASEMIT ha dit...

Sinceramente creo que trabajar en estas condiciones y con estos personajes al frente de la guardia urbana, es todo un mérito.

Sindicat ASEMIT ha dit...

Haurem de preguntar als companys de Reus, si ells tenen piscina dintre de la seva nova comissaria.
Segur que no, això ja es un fet que ens diferencia.

Sindicat ASEMIT ha dit...

Il•lm. Sr. Alcalde,


Com ja us hauran informat, el passat 13 de setembre, a conseqüència del fort aiguat que va afectar la ciutat de Tarragona, les dependències de la Guàrdia Urbana van quedar inundades. En part per les goteres del sostre i en part per les aigües residuals que van vessar cap a l’interior de les dependències des del carrer Prat de la Riba.

Aquest fet, va originar una sèrie de greus problemes com sostres caiguts, curtcircuits, ordinadors mullats, dependències impracticables com atestats, unitat de barris, sala de la presa del servei, vestuaris, lavabos, etc, etc. circumstància que ocasiona un efecte molt desmotivador als treballadors i treballadores municipals i deteriora greument la qualitat del servei que reben els ciutadans.

El dia següent, 14 de setembre, el nostre sindicat va trametre via fax, a l’alcaldia i als diferents grups municipals de CiU, PSC, PP, ERC i ICV, un escrit informant d’aquest fet extraordinari i important pel bon funcionament del servei de la Guàrdia Urbana, tot just el dia abans de l’inici de les festes de Santa Tecla. Només es va rebre la resposta del Sr. Carles Castillo, regidor del PSC, que va visitar les dependències i del Sr. Sergi de los Rios, regidor d’ERC, que es va interessar pel problema. Ni tan sols el cap de la Guàrdia Urbana va visitar les malmeses instal•lacions en els moments crítics descrits.

Aquesta situació, que es repeteix any rera any, ha esdevingut «insostenible» per un municipi que vol ser referent del Camp de Tarragona. De fet, en honor a la veritat, hem de dir que la Guàrdia Urbana de Reus patia problemes molt similars als nostres i, tot i haver encarat els tràmits de la construcció de la nova comissaria més tard que Tarragona, el mes vinent farà un any que ja disposa d’aquest nou equipament.

A data d’avui, 15 dies després dels aiguats i un cop passades les festes de Santa Tecla, les oficines del servei d’atestats i sergents encara estan clausurades pel servei de prevenció municipal i es desconeix quan podran tornar a funcionar amb normalitat.

Es per tot el que us hem exposat, que els representants sindicals dels treballadors i treballadores de la Guàrdia Urbana desitgem que aquest trist succés sigui l’últim episodi que haurem de patir i, com a màxim mandatari del cos que sou, us demanem que per posar fi a aquesta situació, proposeu al proper consell plenari municipal l’adopció d’un acord que estableixi un calendari realista per afrontar urgentment la construcció de la nova caserna.

Un annexem un document gràfic dels danys ocasionats pels aiguats a les diferents unitats i dependències de la Guàrdia Urbana.

Atentament
Tarragona, 26 de setembre de 2006

SECCIÓ SINDICAL DE L’ASEMIT i SECCIÓ SINDICAL DE LA UGT

Anònim ha dit...

Ya era hora que algún partido político se preocupe de la guardia urbana

Unknown ha dit...

Potser no és el lloc adient, però vull fer-vos un comentari d'un fet que va succeir-me:

Van robar-me el mòbil i vaig decidir posar una denúncia, m´ñes que res perquè hi hagués constància del tema si el lladre o la lladre en feien un ús rar.

Tenia molt clar que no volia acudir a la policia nacional a denunciar-ho i vaig buscar a la web dels mossos, allí hi deia que a la GU de Tgn es recepcionaven les denúncies, doncs els mossos no tenen instal.lacions públiques a Tarragona ciutat, cal anar al Prica.

Doncs a la GU van dir-me que no, que ells no acceptaven la denúncia.

Finalment no la vaig presnetar i punt, però trobo curiós que no puguis accedir sense agafar el cotxe a denunciar un tema d'aquest estil a un lloc on puguin atendre't en la teva llengua.

No res, se que valtrus no sou els responsables però m'ha vingut de gust fer memòria i deixar aquest comentari.