divendres, 24 d’octubre del 2008

LA GUÀRDIA URBANA ASSUMIRÀ MÉS COMPETÈNCIES

A partir de l'1 de novembre, coincidint amb el desplegament dels Mossos d'Esquadra a la demarcació, la Guàrdia Urbana de Tarragona assumirà més competències en matèria de petits delictes i policia judicial.

L'assumpció d'aquestes noves competències va quedar fixada el passat divendres 17 d'octubre amb la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament de Tarragona i el Departament d'Interior i servirà per posar en comú nous sistemes de coordinació entre el cos de la Guàrdia Urbana i el dels Mossos d'Esquadra.

Aquest increment de competències anirà acompanyat d'un augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana. Així, és previst que a partir del mes de juny de l'any que ve s'incorporin als 211 agents que hi ha actualment a la Guàrdia Urbana 29 agents, que ara ja s'estan formant a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

El sindicat ASEMIT vol manifestar públicament la seva satisfacció per l'increment de responsabilitats de la Guàrdia Urbana i per la confiança dels responsables polítics dipositada en aquest cos, atès que Tarragona tindrà una de les policies locals referents amb més competències arreu de Catalunya.

En aquesta línia, l'alcalde de Tarragona ha afirmat que el conveni de col·laboració permetrà que la Guàrdia Urbana es pugui centrar en potenciar el servei de proximitat, especialment als barris, com al barri de Campclar, on s'incrementarà la vigilància d'ara a finals d'any.

D'altra banda, el consistori ha informat que les obres per a la construcció de la nova comissaria s'iniciaran abans d'acabar l'any i la previsió és que les noves dependències puguin obrir les portes d'aquí a dos anys, exactament a finals del 2010.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es pensaven a Tarragona que anaven a ser els privilegiats? No home, no; la GU hauríeu de passar pel tamís i la llei de l'embut dels Mossos. Els que esteu a l'OAC, afineu bé en el que feu perquè si no us retornaran les diligències que els lliureu, no perquè estiguin mal sinó perquè no és com ells volen. Oblideu-vos de policia judicial, amb quins mitjans tècnics i preparació contareu? El ISPC no deixa que les PL es formin com a policies judicials. Desperteu, que només ha estat una efímera il·lusió.