diumenge, 25 de novembre del 2007

PACIFISTES DE BOQUETA?

Darrerament sembla que declarar-te antisistema, ser rebel, malgrat hagis passat dels 50, anar en contra de la policia i prendre't la justícia per la teva mà està de moda i et fa ser més "guai”. Fa un dies, un conegut de la blogosfera tarragonina, Josep Maria Yago, apareixia rajant contra la Guàrdia Urbana. Al seu article, titulat “prepotència policial?”, al qual hi podeu accedir a través d’aquest enllaç, afirmava que “algunes de les seves actuacions em provoquen una profunda preocupació, car -a més d'associar-se a actuacions de cossos armats i entrenats en l'ús de la força- es produeixen en un context general de retallada de llibertats i criminalització de la dissidència”. També reproduïa una noticia, apareguda en el diari El Punt del dia 14 de novembre, amb foto il·lustrativa, manifestant que “no tinc cap intenció de generar noves polèmiques per tant em limito a reproduir una noticia”.
Algun dia sabrem “la veritat de Yago”. Ens referim a què es deu aquesta fal·lera per donar difusió en el seu bloc a tot tipus de notícies que desprestigiïn la labor policial de la Guàrdia Urbana.
El dijous passat, durant una manifestació pacífica d’estudiants, un avalot de joves va atacar a la Guàrdia Urbana, llençant-los pedres i tanques. La foto de dalt es prou eloqüent. Per què no parla Yago sobre aquests “pacifistes” que fan malament el seu treball? Yago, Yago, no intenti manipular la gent i posar-la en contra de la seva policia, que la gent ja fa temps que no es llepa el dit. Sigui més conseqüent amb els principis del pacifisme que diu defensar. El seu silenci, quan una colla de brètols ataquen la Guàrdia Urbana llençant-los pedres i tanques, li fa perdre credibilitat i fa que la gent es qüestioni l’abast del pacifisme que preconitza.


1 comentari:

Unknown ha dit...

No vull entrar en polèmiques i personalment diferencio la guàrdia urbana de cossos més polítics com els Mossos (Saura) o la Policía Nacional i Guàrdia Civil (estat espanyol).

Només dir-vos que he estat testimoni d'un cas en que dos membres de la guàrdia urbana van identificar i -encara que amb absoluta correcció i bones maneres- criminalitzar un grapat de nois i noies que repartien pa amb tomaca davant del McDonalds.

Una mica més avall una dona pidolant, feia uns minuts una caravana de motos pitant a sac al mig de la rambla, però l'ordenança del "civisme" només la van decidir aplicar amb els nois que repartien fruita i pa amb tomaca.

Sé que ordres són ordres i que la guàrdia urbana no l'ha redactada aquesta ordenança, ho han fet els polítics elegits... però mira ho he volgut compartir amb vosaltres. De bon rollo.

Bon Nadal