dilluns, 17 de setembre del 2007

LA GUÀRDIA URBANA I ELS BOMBERS GENEREN EL COMPROMÍS DELS MÉS PETITS AMB LA SEGURETAT

Aquest passat dissabte 15 de setembre, formant part del programa oficial dels actes de la Festa de Santa Tecla, la Guàrdia Urbana de Tarragona va realitzar una exposició de mitjans humans i materials. Aquesta exposició no és la primera vegada que s’organitza, tot i que aquest any ha tingut un caire especial perquè està inclosa en els actes de la celebració del 150è aniversari de la creació del Cos.
L’exposició va comptar amb la participació del Cos de Bombers com un altre dels cossos implicats en la seguretat i el benestar dels ciutadans.
Xavier Berrio, coordinador de l’organització de l’acte, en fa una valoració molt positiva i destaca els centenars de nens que van participar en cadascuna de les més de deu activitats que es van portar a terme. “Els nens s’han trobat molt bé amb nosaltres. És molt important que els nens coneguin de prop els cotxes patrulla, les motocicletes, la furgoneta d’atestats o els cavalls dels agents de gran gala, perquè així augmenta el seu interès per l’educació viaria. Sabem que un nen que participa, és un en que es vincula i quan es vincula, genera compromís i aprèn més. Ara ens agradaria anar una miqueta més enllà i muntar un parc infantil fix de trànsit al parc de la ciutat on poder fer xerrades i desenvolupar tot tipus d’activitats que ajudin a la formació dels nens. Estem molt interessats en incorporar sensibilitat per l’educació viària i volem compartir responsabilitats amb l’escola, perquè l’educació viària no és només una qüestió de l’escola. Tenim clar que quan un policia davant un semàfor que comença a pampalluguejar diu: “Ull nens, no hem de passar”, s'està fent educació viària.”
Cal ressaltar que a l’acte hi va assistir l’Alcalde de la ciutat, qui es mostrà sorprès i a la vegada molt interessat en impulsar i donar continuïtat a aquest acte, perquè l’educació viària dels nostres nens és la millor inversió que podem fer per reduir la sinistralitat i millorar la seva qualitat de vida quan es facin adults.
El reconeixement dels ciutadans tarragonins més joves ha estat claríssim, ara només cal que aquest esforç es compensi amb recursos i també amb suport per a fer d’aquest projecte una realitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

cada dia millor, així sempre anirem a més.