dijous, 23 d’agost del 2007


El quartet de rap, Violadores del Verso, denunciats per la Guàrdia Urbana de Tarragona per fumar marihuana a l'escenari.


El grup nega els fets i acusa a la policia de “intentar coartar la seva llibertat sobre l’escenari” El concert que els Violadors del Vers van oferir a Tarragona dijous passat, dintre de les festes de Sant Magí va acabar en un encreuament d’acusacions amb la policia i amb una denúncia contra dos dels membres del grup i el seu mànager. Segons va anunciar ahir la Guàrdia Urbana de Tarragona, els Violadores del verso afronten una denúncia administrativa per haver fumat marihuana a l’escenari. La policia municipal va denunciar també al representant del grup per “intentar entorpir les gestions dels agents”, va explicar ahir Carles Castillo, regidor de Seguretat Ciutadana (PSC). La nit del dijous, durant el concert a l’aire lliure del grup aragonès, la Guàrdia Urbana va localitzar i va identificar a un grup de joves fumant marihuana. Un d’ells va informar a l’agent que els artistes estaven fent el propi mentre actuaven. La policia va comprovar que era cert, va esperar que acabés el concert, va recollir burilles de la tarima i va obrir diligències “contra dos dels components del grup i el seu representant”. No obstant això, des del grup la versió és radicalment diferent. “Dos policies van entrar atropelladament als camerins exigint que ens identifiquéssim i volent endur-se Kase-O”, explica Ramón Alconchel, el representant de la banda que continua: “Els vaig advertir que era un espai privat i que no podien entrar allí i menys d’aquestes formes demanant reforços policials”. Davant les formes adoptades per la policia, Ramón Alconchel va cridar als organitzadors que, segons la seva versió, “van mostrar tot el seu suport al grup i li van dir a la policia que s’havien excedit”. Els policies acusaven al grup d’haver fumat marihuana. Un fet que “ni és cert ni deixa de ser-ho. Ni vam fumar porros ni en vam deixar de fumar. Com sempre diem això és una cosa completament individual i particular”, assegura Alconchel que veu clars els motius de l’actuació: “Sembla que els va molestar l’actitud de Violadores sobre l’escenari, la seva forma de dir les coses i les seves denúncies. El que ha passat és un precedent molt greu ja que es passa a acusar la llibertat d’expressar-se sobre un escenari”. Una mica del que vol excloure a l’organització: “S’han portat molt bé amb nosaltres i per fi s’han atrevit a programar hip hop en unes festes d’aquest nom. Els policies no eren més que un reducte pseudofeixista que hi ha a Tarragona”, conclou el mànager, moments abans d’agafar un avió rumb a les festes de Bilbao.


Notícia publicada el 22/08/2007


El nostre punt de vista


Pel que es veu, el detonant del conflicte va ser la constatació per part de la policia del consum de marihuana del quartet damunt de l’escenari i davant un nombrós públic adolescent. Si s’aprofundeix una mica més... Com explicaran els pares als seus fills adolescents que això no deu ser així? La policia, per imperatiu legal, no pot ser ni permissiva ni encoratjadora del consum en públic de marihuana ni de altre cap droga i molt menys si aquest consum es produeix davant de menors. Sobretot si tenim en compte que per al menor, el fet de presenciar el consum de drogues per part de “personatges” que són objecte del seu culte, li incrementa la vulnerabilitat i, per tant, s’està afavorint que pugui donar-se un consum abusiu i problemàtic de drogues.
Si la denúncia, independentment de la sanció que pertoqui, ha de servir perquè el quartet de raperos no repeteixi aquest tipus d’actituds generadores de factors de risc a menors, haurem de concloure que l’actuació de la Guàrdia Urbana ha estat, més que una actuació repressiva, una esplèndida intervenció preventiva.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No quiero que mi hijo siga el ejemplo de sus ídolos musicales, en el concierto de Tarragona se fumaron “porros” en publico, en un acto multitudinario y fuimos testigos directos.
La Ley esta echa para todos, estén sobre un escenario o en frente, diría que peor el que esta sobre el escenario que realiza el acto ilícito, conociendo la publicidad de su acción.
Si quieres fumar “Porros” en tu vida privada, tu mismo, si lo haces en lugares públicos exponte a las consecuencias.
Quiero felicitar a la Guardia Urbana de Tarragona, por su acción al denunciar por consumo de drogas al publico y a los artistas, sin discriminación por su posición.