diumenge, 3 de desembre del 2006


“El Quixot sóc, i la meva professió, la d'errant de cavalleria. Són les meves lleis, el desfer malifetes, prodigar el bé i evitar el mal. Fujo de la vida regalada, de l'ambició i la hipocresia, i busco per a la meva pròpia glòria la senda més estreta i difícil”

149 anys després de la fundació del Cos de la Guàrdia Urbana, avui fem referència al Quixot perquè malgrat les nostres funcions hagin canviat en el temps, el nostre ‘esperit quixotesc’ segueix sent el mateix: el treball desinteressat i compromès en evitar el mal i proporcionar benestar als nostres ciutadans.

A canvi, ens arriba el reconeixement dels ciutadans, que estimula i premia els esforços realitzats durant tots aquests anys. Aquest reconeixement també comporta l'enorme responsabilitat d'honrar-lo sempre amb una actitud conseqüent i ens serveix d'esperó per a millorar el treball, superar les deficiències i enfrontar amb optimisme les tasques actuals i futures.

Ara, la proximitat de la celebració del 150 aniversari ens convoca a tots a marxar units en la millora dels nostres plans actuals i futurs per a projectar amb major eficiència el nostre treball, prosseguir els encerts i arribar als objectius més transcendents.