dijous, 12 d’octubre del 2006


DESARMATS FINS A LES DENTS

Els successos de l' 11 d'octubre a l’Audiència Provincial han encès novament el debat sobre l’assistència desarmada de la policia als judicis. No és un tema nou però ha cobrat força després que el President del Tribunal de l’Audiència Provincial ordenés a quatre agents de la Guàrdia Urbana, que assistien a un judici, que dipositessin les seves armes a la Guàrdia Civil, policia encarregada de la seguretat de l’Audiència.
Des del retorn de la democràcia no tenim cap record a Tarragona que il·lustri la necessitat de desarmar a funcionaris de policia, siguin del cos que siguin, que acudeixen a un judici degudament uniformats i portant la seva arma de manera lícita.
Que agents de policia acudeixin a un judici en les mateixes condicions d’uniformitat que quan van desenvolupar la seva acció o servei policial, no es més que 'un acte de normalitat i de lògica' que en cap cas ha de violentar a cap autoritat judicial, atès que després de 28 anys de democràcia, aquest fet ha de ser assumit amb plena naturalitat.
Al nostre país, així com a altres països amb tradició democràtica, els nostres ciutadans estan acostumats a percebre la policia portant armes de foc en les seves obligacions laborals habituals, perquè saben i tenen molt clar que l'ús d’aquestes armes és l'últim recurs i que només s’usaran en cas que corri perill la vida d’una persona.
Per tant, s’hauria de considerar 'normal i raonable' que els agents de policia acudeixin al Jutjat en les mateixes condicions que presten servei al carrer i així queda confirmat per la immensa majoria de magistrats que no se senten ‘millor’ amb la presència de policies desarmats a les sales de vistes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La responsabilitat del que va passar el dimecres és única i exclusiva del nostre cap. Si el magistrat es va enfadar perquè els agents imputats varen acudir degudament uniformats i no de paisà, la responsabilitat és única i exclusiva del nostre cap i de la seva dèria d’obligar als agents, a través d’una nota interna, a assistir als judicis uniformats. A partir del dia 11, els agents haurem d’optar per anar de paisà als judicis mentre esperem rebre en els pròxims dies una instrucció clara i concisa del nostre cap que concreti el procediment d’assistència als judicis.

Anònim ha dit...

Estic d'acord, si fos ell el que hagués d'acudir uniformat als judicis, un altra gall cantaria, però en tots els anys que porta a la casa mai he vist al "capità aranya" pujar les escales del jutjat. Ja,ja,ja

Anònim ha dit...

sense cap comentari, sols les coses importants mereixen empipar-se i això es una caicada d'un individu impresentable, que com no el deixen manar a casa s'ha buscat una casa gran on poder manar.