dissabte, 8 de desembre del 2007

El ZOO d'en Pitus

S’ha mort Sebastià Sorribes, el pare del Zoo d’en Pitus

Avui hem conegut la trista notícia de la mort de l’autor de El Zoo d’en Pitus, tot un clàssic de la literatura catalana infantil, premi Folch i Torres el 1965.
L'any passat es va celebrar el quarantè aniversari de la publicació d'aquest llibre, que ha marcat més d’una generació de catalans que ens hem emocionat llegint la història de Sebastià Sorribas, perquè els seus personatges ens fan identificar amb valors tan nobles com l’amistat, la col·laboració, la solidaritat o la unió d’esforços, valors que actualment estan en crisi i que en l’àmbit individual provoquen depressions, frustració, incivisme o violència.
Ara, també fa cinc anys que el nostre sindicat, dirigit pel company i cap de colla Fèlix Soto, el nostre Tanet particular, es va constituir precisament per a rescatar aquests valors i fer-los ben visibles en les nostres accions. Podríem dir, igual com passa al Zoo d’en Pitus, que el valors del Fèlix Soto han estat captats fàcilment i s'han anat encomanant entre nosaltres, perquè les seves accions sempre mostren molta coherència entre el pensar i el fer. Només així s’explica que tots junts haguem estat capaços de buscar animals, condicionar espais, muntar gàbies, trobar un zoòleg, un venedor de llaminadures, pallassos...etc, per tal de dur a bon terme la pensada.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies company, però jo no he fet res, heu estat vosaltres amb el vostre treball constant i dedicació, els que heu aconseguit canviar el pensaments sindicals. Jo no soc més que una peça d'aquesta maquinaria i intentaré continuar treballant per millorar la nostra G.U.
Salutacions i gràcies de nou, pels teus elogis.

Unknown ha dit...

Òstres, de jovenet vaig legir-me aquest llibre més d'un cop... i m'ho vaig passar molt bé. Me n'assabento gràcies a vosaltrs del traspàs del seu creador.

Segur que una part de la seva il·lusió és en tots nosaltres.

Bones festes!